Benodigdheden
- 1 kreeft (ongeveer 2 minuten kort gekookt in licht gezouten water met wat azijn)
- 100ml olijfolie
- Rijpe trostomaten
- 2 teentjes look
- 2 sjalotten
- 1 stuk gember
- Dragon
- Basilicum
- Bierlook
- Peterselie
- Limoen
Bereiding
- Snij de kort gekookte kreeft in twee, haal de corail eruit en zet die opzij. Breek de scharen en haal het vlees er voorzichtig uit zodat het een geheel blijft.
- Snij de tomaten in twee.
- Snij de look sjalot en gember heel fijn.
- Fruit alles samen in voldoende olijfolie.
- Als alles goed is aangestoofd meng je er de corail bij. Kruid met peper en zout.
- Voeg de zeste en het sop van limoen toe.
- Grill de kreeften straart 1 minuut op het pantser en 1 minuut aan de andere kant.
- Leg tijdens die 2 minuten de scharen in een pannetje met wat olie en kruid met peper en zout.
- Voeg de fijngesneden kruiden aan de salsa en serveren.
Delen:
Plukbrood
Flammkuchen