Benodigdheden
- 1 grote ui
- Weinig look
- Laurier
- 3dl porto
- 1 liter kalfsfond of rundsfond
- Tijm
- 1 takje rozemarijn
- 250g goede boter
- Peper en zout
Bereiding
- Laat 50g boter smelten en stoof de ui en look lichtjes aan. De rest van de boter snij je in fijne plakjes en plaats je in de diepvries.
- Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe aan de gesmolten boter. Wanneer het lichtjes aangebakken is blus je met de rode porto en laat deze zachtjes tot 1/3 inkoken. Voeg er de fond aan toe en laat terug tot 1/3 inkoken. Dan heb je ongeveer een halve liter saus over. Kruid af met peper en zout.
- Eventueel kan je er een beetje bruine suiker aan toevoegen als je de saus iets zoeter wenst.
- Zeef de saus en breng ze tot juist onder het kookpunt.
- Breng de stukken boter(diepvries) één voor één in de saus en klop ze rustig tot ze wat dikker wordt.
Smakelijk.
Delen:
Knolselder in deegkorst