MOEDERDAGACTIE 10% korting op alle Black Pottery, WELLmark & kaarsen.

Benodigdheden

  • 1 grote ui
  • Weinig look
  • Laurier
  • 3dl porto
  • 1 liter kalfsfond of rundsfond
  • Tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 250g goede boter
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Laat 50g boter smelten en stoof de ui en look lichtjes aan. De rest van de boter snij je in fijne plakjes en plaats je in de diepvries.
  2. Voeg de tijm, rozemarijn en laurier toe aan de gesmolten boter. Wanneer het lichtjes aangebakken is blus je met de rode porto en laat deze zachtjes tot 1/3 inkoken. Voeg er de fond aan toe en laat terug tot 1/3 inkoken. Dan heb je ongeveer een halve liter saus over. Kruid af met peper en zout.
  3. Eventueel kan je er een beetje bruine suiker aan toevoegen als je de saus iets zoeter wenst.
  4. Zeef de saus en breng ze tot juist onder het kookpunt.
  5. Breng de stukken boter(diepvries) één voor één in de saus en klop ze rustig tot ze wat dikker wordt.

Smakelijk.