Benodigdheden
- 1 knolselder
- 300 g bloem
- 100 g grof zout
- 200 ml water
- Ras El Hanout
- 1 limoen
Bereiding
- Kneed de bloem, zout, water en Ras el hanout tot 1 mooi geheel en verdeel het in 2 helften.
- Neem een black pottery vuurschaal en bakpapier.
- Rol de helft van de deeg uit tot een vorm ter grote van een pizzabodem.
- Leg de deeg op het bakpapier met weinig bloem gestrooid.
- De knolselder plaats je nu in de midden op de deeghelft die is uitgerold.
- Rol de tweede helft uit tot een vorm ter grote van een pizzabodem en leg deze over de bovenkant van de knolselder.
- Duw alle deeg (onderkant en bovenkant) naar elkaar toe met behulp van weinig water zodat de knolselder helemaal ingepakt zit in deeg
- Plaats de knolselder met het bakpapier in de black pottery vuurschaal in de Yakiniku, Oven van Caspero, Braaimaster of in het open vuur van de Openfire.
- Indien je nog een extra rooksmaak wil toevoegen doe je dit best wanneer het zoutdeeg nog alle smaken opneemt dus bij aanvang van het bakproces.
- Tijd; ongeveer 2u op 170 graden of open vuur Openfire ongeveer 1u
- Breek de korst open en doe de knolselder in stukken
- Eventueel de stukken knolselder nog wat bijkruiden met peper en weinig Ras el hanout en kort afgrillen
Smakelijk!
Delen:
Mosselen in de Bricknic
Jus van tijm