Benodigdheden 

  • 1kg mosselen
  • 1 venkel
  • Bundel Lavas
  • Bundel Bladpeterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • Scheutje witte wijn
  • Sushiazijn
  • Peper en zout
  • 2 bricknic’s
  • Peper

Bereiding

  1. Snij de helft van de venkel in fijne brunoise en grill de andere helft. De groene takjes kan je opzij houden om later als garnituur te gebruiken.
  2. Marineer de brunoise van venkel met een scheut sushiazijn. (geen rijstazijn)
  3. Snij de lavas en bladpeterselie fijn alsook de sjalot en look.
  4. Verdeel de fijngesneden sjalot en look in de bricknic en voeg een beetje witte wijn toe.
  5. Verdeel de mosselen in de Bricknic samen met de gebrande venkel, lavas en bladpeterselie
  6. Hou nog een beetje lavas en bladpeterselie opzij voor de garnituur
  7. Kruid met peper en zout, doe het deksel op de Bricknic en plaats een 7 tal minuten op de grill in de bbq of een 4-tal minuten rechtstreeks in de houtskool of het open vuur van Openfire.
  8. Neem het deksel van de Bricknic, top de mosselen met de tartaar (gemarineerde) van venkel, takjes bladpeterselie en lavas.

Smakelijk!

Producten uit onze webshop