Benodigdheden
- 1kg mosselen
- 1 venkel
- Bundel Lavas
- Bundel Bladpeterselie
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- Scheutje witte wijn
- Sushiazijn
- Peper en zout
- 2 bricknic’s
- Peper
Bereiding
- Snij de helft van de venkel in fijne brunoise en grill de andere helft. De groene takjes kan je opzij houden om later als garnituur te gebruiken.
- Marineer de brunoise van venkel met een scheut sushiazijn. (geen rijstazijn)
- Snij de lavas en bladpeterselie fijn alsook de sjalot en look.
- Verdeel de fijngesneden sjalot en look in de bricknic en voeg een beetje witte wijn toe.
- Verdeel de mosselen in de Bricknic samen met de gebrande venkel, lavas en bladpeterselie
- Hou nog een beetje lavas en bladpeterselie opzij voor de garnituur
- Kruid met peper en zout, doe het deksel op de Bricknic en plaats een 7 tal minuten op de grill in de bbq of een 4-tal minuten rechtstreeks in de houtskool of het open vuur van Openfire.
- Neem het deksel van de Bricknic, top de mosselen met de tartaar (gemarineerde) van venkel, takjes bladpeterselie en lavas.
Smakelijk!
Delen:
Oester Pata Negra / flambadou
Knolselder in deegkorst