Benodigdheden
Voor 12 oesters
- 120g pata negra of andere kwalitatieve ham
- 30g vet van de ham
- Jonge basilicum
- 30g balsamico parels
- 12 oesters zeeuwse nr. 3
- Peper
Bereiding
- Plaats de oesters in de yakiniku op 250°C of in de pod peka/Dutch oven op de Open Fire. Na een 3-tal minuten zal hij licht openen zodat je het deksel germakkelijk kan verwijderen.
- Ondertussen plaats je de flambadou een 20-tal minuten in het vuur tot hij licht gloeiend is.
- Plaats de oesters op een serveerbord. Plaats hierop een aantal fijne stukjes ham, een half koffielepeltje balsamico parels en wat verse peper.
- Haal de flambadou uit het vuur en plaats het vet in de trechter.
- Besprenkel de oesters met het vet en werk af met de jonge basilicum.
Smakelijk!
Delen:
Risotto (Open Fire)
Mosselen in de Bricknic