Benodigdheden
- Volledige zalmfilet met vel
- 60gr grof zeezout
- 30 gr bruine rietsuiker
- Halve soeplepel
- Venkelzaad
- Zwarte peperbollen
- Verse dille
- 8 tal Gentse neuzen
- 1 limoen
Bereiding
- Meng suiker en zout samen met de gekneusde venkel en peper, alsook de volledige bussel verse dille fijngesneden, strooi alles over de zalmfilet (kant zonder vel)
- Plaats hem 30u afgedekt in de frigo
- Nadien goed afspoelen met ijskoud water
- Terug 24u in de frigo laten drogen zonder folie over
- Hierna is de zalm klaar om te roken.
- Plaats de zalm op een droge houten propere plank en leg hem in de kamado
- Een volledige cyclus van de rookgenerator is ongeveer tussen de 8-10 u
- Laat de gerookte zalm nog 24u vacuum of verpakt in huishoudfolie rusten in de koelkast, de rooksmaak zal zo dieper in de zalm trekken.
Smakelijk!
Delen:
Flammkuchen
Vis in zoutkorst