MOEDERDAGACTIE 10% korting op alle Black Pottery, WELLmark & kaarsen.

Benodigdheden

  • Volledige zalmfilet met vel
  • 60gr grof zeezout
  • 30 gr bruine rietsuiker
  • Halve soeplepel
  • Venkelzaad
  • Zwarte peperbollen
  • Verse dille
  • 8 tal Gentse neuzen
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Meng suiker en zout samen met de gekneusde venkel en peper, alsook de volledige bussel verse dille fijngesneden, strooi alles over de zalmfilet (kant zonder vel) 
  2. Plaats hem 30u afgedekt in de frigo
  3. Nadien goed afspoelen met ijskoud water
  4. Terug 24u in de frigo laten drogen zonder folie over
  5. Hierna is de zalm klaar om te roken. 
  6. Plaats de zalm op een droge houten propere plank en leg hem in de kamado
  7. Een volledige cyclus van de rookgenerator is ongeveer tussen de 8-10 u
  8. Laat de gerookte zalm nog 24u vacuum of verpakt in huishoudfolie rusten in de koelkast, de rooksmaak zal zo dieper in de zalm trekken.

    Smakelijk!