1kg mosselen
1 venkel
Bundel Lavas
Bundel Bladpeterselie
1 sjalot
1 teentje look
Scheutje witte wijn
Sushiazijn
Peper en zout
2 bricknic’s
Peper
Snij de helft van de venkel in fijne brunoise dan de rest van de venkel grillen. De groene takjes kan je opzij houden voor als garnituur.
Marineer de brunoise van venkel met een scheut sushiazijn (geen rijstazijn)
Snij de lavas en bladpeterselie fijn alsook sjalot en look.
Verdeel de fijngesneden sjalot en look in de bricknic en voeg een beetje witte wijn toe.
Verdeel de mosselen in de bricnic samen met de gebrande venkel, lavas en bladpeterselie
Hou nog een beetje lavas en bladpeterselie opzij voor de garnituur
Kruid met peper en zout, doe het deksel op de bricnic en plaats een 7 tal minuten op de grill in de bbq of een 4 tal minuten rechtstreeks in de houtskool of het open vuur van Openfire.
Neem het deksel van de bricknic, top de mosselen met de tartaar (gemarineerde) van venkel, takjes bladpeterselie en lavas.
Smakelijk!