Mosselen in de bricknic

Benodigdheden

  • 1kg mosselen

  • 1 venkel

  • Bundel Lavas

  • Bundel Bladpeterselie

  • 1 sjalot

  • 1 teentje look

  • Scheutje witte wijn

  • Sushiazijn

  • Peper en zout

  • 2 bricknic’s

  • Peper

Bereiding

Snij de helft van de venkel in fijne brunoise dan de rest van de venkel grillen. De groene takjes kan je opzij houden voor als garnituur.

Marineer de brunoise van venkel met een scheut sushiazijn (geen rijstazijn)

Snij de lavas en bladpeterselie fijn alsook sjalot en look.

Verdeel de fijngesneden sjalot en look in de bricknic en voeg een beetje witte wijn toe.

Verdeel de mosselen in de bricnic samen met de gebrande venkel, lavas en bladpeterselie

Hou nog een beetje lavas en bladpeterselie opzij voor de garnituur

Kruid met peper en zout, doe het deksel op de bricnic en plaats een 7 tal minuten op de grill in de bbq of een 4 tal minuten rechtstreeks in de houtskool of het open vuur van Openfire.

Neem het deksel van de bricknic, top de mosselen met de tartaar (gemarineerde) van venkel, takjes bladpeterselie en lavas.

Smakelijk!


Openingsuren

VRIJ 14:30 - 18:00
ZA 10:00 - 18:00
ZO 10:00 - 13:00

Ook open op afspraak

Braainest is trotse partner van

Site by miramira

Wij maken gebruik van cookies en andere tracking-technologieën om uw surfervaring op onze website te verbeteren. Lees meer