Koud gerookte zalm

Benodigdheden

  • Volledige zalmfilet met vel

  • 60gr grof zeezout

  • 30 gr bruine rietsuiker

  • Halve soeplepel

  • Venkelzaad

  • Zwarte peperbollen

  • Verse dille

  • 8 tal Gentse neuzen

  • 1 limoen

Bereiding

Meng suiker en zout samen met de gekneusde venkel en peper, alsook de volledige bussel verse dille fijngesneden, strooi alles over de zalmfilet (kant zonder vel) 

Plaats hem 30u afgedekt in de frigo

Nadien goed afspoelen met ijskoud water

Terug 24u in de frigo laten drogen zonder folie over

Dan is hij klaar om te roken. 

Plaats de zalm op een droge houten propere plank en leg hem in de kamado

Een volledige cyclus van de rookgenerator is ongeveer tussen de 8-10 u

Smakelijk!


Openingsuren

VRIJ 14:30 - 18:00
ZA 10:00 - 18:00
ZO 10:00 - 13:00

Ook open op afspraak

Braainest is trotse partner van

Site by miramira

Wij maken gebruik van cookies en andere tracking-technologieën om uw surfervaring op onze website te verbeteren. Lees meer