1 knolselder
300 g bloem
100 g grof zout
200 ml water
Ras El Hanout
1 limoen
Kneed de bloem, zout, water en Ras el hanout tot 1 mooi geheel en verdeel het in 2 helften.
Neem een black pottery vuurschaal en bakpapier.
Rol de helft van de deeg uit tot een vorm ter grote van een pizzabodem.
Leg de deeg op het bakpapier met weinig bloem gestrooid.
De knolselder plaats je nu in de midden op de deeghelft die is uitgerold.
Rol de tweede helft uit tot een vorm ter grote van een pizzabodem en leg deze over de bovenkant van de knolselder.
Duw alle deeg (onderkant en bovenkant) naar elkaar toe met behulp van weinig water zodat de knolselder helemaal ingepakt zit in deeg
Plaats de knolselder met het bakpapier in de black pottery vuurschaal in de Yakiniku, Oven van Caspero, Braaimaster of in het open vuur van de Openfire.
Indien je nog een extra rooksmaak wil toevoegen doe je dit best wanneer de zoutdeeg nog alles opneemt dus bij aanvang van het bakproces.
Tijd; ongeveer 2u op +- 170 graden of open vuur Openfire ongeveer 1u
Breek de korst open en doe de knolselder in stukken
Eventueel de stukken knolselder nog wat bijkruiden met peper en weinig Ras el hanout en kort afgrillen
HEERLIJK bij een stukje wild
Smakelijk!